SMAKELIJK NIEUWS

Het laatste nieuws over; Trainingen, Workshops, Kruiden en Smaak

SKOV kindervakantieweek een groot succes

SKOV kindervakantieweek een groot succes

Het zit er al weer op Zomerzotheid 2021: onze Planet Zot week is al weer geëindigd ! Wat boffen we met het weer ☀🌴 Hele week zeilen, feesten en plezier maken: op Planet Zot SKOV zomerzotheid  De hele week vers gekookt voor deze kinderen. Alle bordjes waren leeg. Trots op het keukenteam, die weer een belangrijke bijdrage hebben kunnen leveren aan deze te gekke week. Het is altijd een feest om de kinderen zo te zien genieten.

Help ons om kinderen gewoon weer even kind te laten zijn tijdens één van onze kampen. Wij werken met vrijwilligers en voor de kinderen zijn de kampen helemaal gratis. Dat betekent wel dat we afhankelijk zijn van onze donateurs en vrienden om ons doel te blijven behalen. Klik hier voor meer informatie hoe jij kan helpen.

Interview in Trouw

Interview in Trouw

In mei mocht ik een mooi interview geven over mijn werk als Eric-Jan de Smaakman. Het is digitaal terug te lezen via deze link.

Succesvolle Masterclass Kauw- en slikproblemen, consistenties en IDDS richtlijnen

Succesvolle Masterclass Kauw- en slikproblemen, consistenties en IDDS richtlijnen

Met veel enthousiasme hebben op woensdag 19 mei en 2 juni de deelnemers van Meander Medisch Centrum en Noorderbreedte Careander Van Neynsel de masterclass kauw- en slikproblemen, consistenties en IDDSI richtlijnen beleeft.

Deze twee keer een mooie mix van koks, culinair adviseurs en logopedisten. De training vond natuurlijk plaats volgens de geldende corona maatregelen gegeven en de training gesplitst in een theorie en praktijk gedeelte.

Dat het best nog een mooie uitdaging is om de IDDSI levels 5, 4 en 3 vorm te geven bleek duidelijk in de praktijk. Uiteindelijk kwamen er mooie gerechten tevoorschijn die voldeden aan de IDDSI Richtlijnen.

Tijdens de training maken we gebruik van de juiste apparatuur, de Blixer 2 en 3 van Robot Coupe (Official) zijn daarin koploper.

Al met al weer een succesvolle training met mooie smaken en gerechten met diverse consistenties .

Ook interesse in deze masterclass? Op woensdag 15 september 2021 zijn er nog enkele plekjes vrij.

Interview in VPTZ magazine Antenne

Interview in VPTZ magazine Antenne

Lees dit mooie magazine over eten in de laatste levensfase. Mooi om als trainer voor de VPTZ Nederland de training te verzorgen voor kookvrijwilligers werkzaam binnen de palliatieve terminale zorg.

Afgelopen dinsdag 15 juni mochten we weer aan de slag, een zeer succesvolle dag met mooie gerechten en enthousiaste deelnemers.

Inspiratie Kookboek Eten + Welzijn

Inspiratie Kookboek Eten + Welzijn

Het inspiratie kookboek voor en door zorgchefs in de zorg is er. En is nu ook te bestellen in de webshop.
Het boek is het mooie resultaat van de samenwerking tussen Koppert CressStichting Eten + Welzijn en Eric-Jan de Smaakman.

Ik ben super trots op het resultaat en wil alle deelnemende zorgorganisaties bedanken voor hun mooie gerechten en enthousiasme. Kijk de bijdrage van Rob Baan van Koppert Cress op Youtube

We hebben de eerste 1500 exemplaren verdeelt onder de deelnemende zorgorganisaties.