Training gespecialiseerd
zorg chef-kok / kok

Voor alle aanwezige doelgroepen binnen de gehele zorgsector

Deze training is van toepassing als je werkt met de doelgroep ouderen, mensen met dementie en cliënten binnen de geriatrie.

Minder geur is een veel voorkomend probleem bij ouderen en veroorzaakt logischerwijs een mindere smaakbeleving. De geurzin neemt op oudere leeftijd af met ongeveer 20%. Dit heet presbyosmie. Dit geurverlies zorgt ervoor dat de maaltijd ook als minder lekker wordt ervaren.

Jij kunt hier verandering in brengen. Met de theoretische kennis en praktische vaardigheden van deze workshop serveer je jouw doelgroep straks weer een smaakvolle maaltijd. Niets is dankbaarder dan dit effect voor jouw bewoner aan tafel te bereiken.

Je leert werken met smaakoplossingen en smaakoptimalisatie en gebruikt deze kennis voor het opstellen van recepturen. We maken gerechten die oprecht een bijdrage leveren aan het welzijn van de mens.

Passie, Kennis en Vakmanschap

Je gaat leren welke eigenschappen jouw ingrediënten hebben. Maar ook welke kenmerken bij welke beperking horen voor een bepaalde doelgroep. Deze kennis en vaardigheden ga je gebruiken in het opstellen van menu’s en recepturen. Door het ondergaan van diverse smaak- en geurtesten ervaar je aan de smaaktafel hoe onze zintuigen hierop reageren en dus zijn te beïnvloeden. En bovendien hoe dat voor ieder individu een andere smaak of geur sensatie geeft. Zo maken we gerechten die een bijdrage leveren aan het welzijn van de (zieke) mens door meer smaakbeleving.

Opzet gespecialiseerd zorg chef-kok / kok

Met uitzondering van de eerste bestaan de trainingen uit ⅓ theoretische kaders en ⅔ praktische toepassing.

In het theoretische gedeelte zullen onder andere theorie over smaak en smaakoplossingen, het opbouwen van een receptuur en gezonde voeding behandeld worden.

Tijdens het praktische gedeelte maken de deelnemers tijdens de training individueel gerechtjes klaar die ze als huiswerkopdracht hebben uitgewerkt.
Om verdere stappen te maken verzorgen we met de deelnemers een slotbijeenkomst. Het is de bedoeling dat zij zich presenteren (pitch) voor hun zorgorganisatie en doelgroep. Deze pitch moet voldoen aan de theoretische kaders die in de training geleerd worden.

Download de dagplanning hier:

 

inbegrepen:

  • 5 Inspirerende trainingen incl. heerlijke lunch, koffie, thee, water.
  • Een speciale slotbijeenkomst.
  • Cursusmateriaal met informatie en huiswerkopdrachten.
  • Persoonlijke begeleiding en ruimte voor persoonlijke feedback en tips, doordat we werken in een groep van max 8 cursisten.
  • Een unieke set kruidenmixen voor het direct toepassen van smaakoplossingen.

Leerdoelen:

  • Werken met smaak en smaakoplossingen rondom de doelgroep.
  • Je bent in staat de theorie toe te passen naar je eigen praktijk. De trainingen zijn zo ingericht dat je verbinding maakt met je eigen organisatie en er gelijk mee aan de slag kunt.
  • Je bent in staat om te werken met smaakhandicaps.
  • Je kunt eiwitverrijking en het reminiscentie effect toepassen in recepturen.

Aanbieding

Wie zich nu inschrijft voor deze training ontvangt een set unieke kruidenmixen, naast een uitgebreid Chefpakket ter waarde van minimaal € 50,-.

Early Bird Korting

Schrijf jij je in vóór 31 januari 2023? Dan krijg je bovendien € 75,- korting op het inschrijfgeld!

5 trainingen, plaats voor 8!

De trainingen zullen starten in januari 2023 en worden gegeven op een sfeervolle kooklocatie in de omgeving van Utrecht bij De Heeren van Driebergen. De totale kosten zijn voor een reeks van 5 trainingen.

Ben je geïnteresseerd in deze vakverdiepende training? Wacht dan niet te lang, want om iedereen persoonlijk aandacht te kunnen geven, zijn er maximaal 8 plekken beschikbaar.

KOSTEN

€ 1.500,-

TIJD

9:30-15:30

DATUM

datum volgt

PLEKKEN

08

Na het versturen van je gegevens (een e-mailvenster opent vanzelf), ontvang je een inschrijfformulier. Ben je één van de eerste deelnemers na het insturen van dit formulier, dan ben je verzekerd van een plek.

*prijzen zijn ex. BTW

Deze tevreden deelnemers gingen uw voor in deze training