Masterclass Kauw- en slikproblemen, consistenties en IDDSI richtlijnen

Voor chef-koks, souschefs, koks, huiskamermedewerkers ,logopedisten en diëtisten werkzaam binnen care en cure

Kauw- en slikproblemen (dysfagie) komen vaak voor bij bewoners en patiënten in zorginstellingen.

Het is belangrijk om hier aandacht aan te besteden, want gewichtsverlies, ondervoeding en uitdroging liggen dan op de loer. Als een kauw- of slikstoornis wordt vastgesteld, moet bepaald worden of er aanpassingen in de voeding nodig zijn. Wat mag en kan iemand eten en drinken? Hoe dik (consistent) mag het voedsel zijn. Dit verschilt per cliënt.

Het IDDSI (International Dysphagia Diet Standardisation Initiative) schaalt op wereldniveau de normen in voor de consistentie van vaste en vloeibare voeding. Met name voor mensen met een kauw- of slikstoornis, ongeacht leeftijd, woonplek of zorginstelling en culturen. De trainingen worden in lijn van IDDSI gegeven.

Opzet masterclass

De trainingen bestaan uit theoretische kaders met daarnaast een praktijkgedeelte met praktisch toepasbare oplossingen. In het theoretische gedeelte gaan we dieper in op o.a. het ontstaan van kauw- en slikproblemen bij verschillende doelgroepen en behandelen we consistenties en de IDDSI richtlijnen.

In het praktische gedeelte maken we tijdens de training individueel verschillende gerechten klaar volgens de IDDSI richtlijnen. We gaan aan de slag met gerechten voor het ontbijt, soep, tussengerechten, hoofd- en bijgerechten en desserts. Ook zullen we meerdere dranken bereiden met diverse consistenties.

Deze Masterclass wordt verzorgd door:

Eric-Jan de Smaakman en Marise Neijman (MSc. | PhD student & logopedist)

Leerdoelen:

  • Werken volgens de IDDSI Richtlijnen voor verschillende doelgroepen.
  • De theorie toepassen naar je eigen praktijk. De trainingen zijn zo ingericht dat je verbinding maakt met je eigen organisatie en er gelijk mee aan de slag kunt.

wanneer:

Deze trainingen zullen worden gehouden op de volgende data.

 

  • nieuwe datums 2024 ( inschrijving is geopend.)
  • woensdag 14 februari 2024 | vol geen inschrijving meer mogelijk.
  • woensdag 17 april 2024 |vol geen inschrijving meer mogelijk
  • woensdag 5 juni 2024 |nog 6 plekjes vrij

KOSTEN

€435,-

TIJD

9:30-14:30

DATUM

Zie bovenstaand

PLEKKEN

08

Na het versturen van je gegevens (een e-mailvenster opent vanzelf), ontvang je een inschrijfformulier. Ben je één van de eerste deelnemers na het insturen van dit formulier, dan ben je verzekerd van een plek.

*prijzen zijn ex. BTW

Deze tevreden deelnemers gingen uw voor in deze training