TRAINING gespecialiseerd zorg chef-kok / kok

Voor de doelgroep oncologische patiënten

Hoe werken smaak en geur nu eigenlijk? En hoe kun je het wonderlijke proces erachter gebruiken in je kookkunst? Door belemmeringen in smaak, geuren en consistenties weg te nemen laat je mensen hun smaak hervinden.

Meer dan 50% van de mensen met kanker krijgt te maken met smaakverlies en geurverlies. Meer kennis hierover en het toepassen ervan zorgt ervoor dat oncologische patiënten weer plezier aan eten gaan beleven. Een logisch gevolg is dat men meer gaat eten waardoor ondervoeding voorkomen wordt en mensen aansterken. Zo wordt de kans op sneller herstel vergroot. Bovendien haal je véél meer uit de gerechten die je maakt.

Passie, Kennis en Vakmanschap

Je gaat leren welke eigenschappen jouw ingrediënten hebben. Maar ook welke kenmerken bij welke beperking horen voor een bepaalde doelgroep. Deze kennis en vaardigheden ga je gebruiken in het opstellen van menu’s en recepturen. Door het ondergaan van diverse smaak- en geurtesten ervaar je aan de smaaktafel hoe onze zintuigen hierop reageren en dus zijn te beïnvloeden. En bovendien hoe dat voor ieder individu een andere smaak of geur sensatie geeft. Zo maken we gerechten die een bijdrage leveren aan het welzijn van de (zieke) mens door meer smaakbeleving.

training Smaak en smaakoplossingen

Deze training spitst zich toe op koken met smaak voor mensen die om medische redenen een aangetaste smaak hebben. Zoals bijvoorbeeld voor mensen met kanker. De workshops bestaan uit theoretische kaders en praktische toepassing.

In het theoretische gedeelte zal o.a. theorie over smaak en geur, het opbouwen van een receptuur en gezonde voeding behandeld worden.

Tijdens het praktische gedeelte maak je tijdens de workshop individueel gerechten klaar voor de oncologische doelgroep. Deze bereidingen heb je aan de hand van het geleerde als huiswerkopdracht uitgewerkt.

Om verdere stappen te maken verzorgen we met alle deelnemers een slotbijeenkomst.
Het is de bedoeling dat ieder voor zijn of haar zorgorganisatie en doelgroep presenteert.

 

“Wij hebben zeer goede ervaringen met de smaak- en geur oplossingen in de kookworkshops voor oncologie patiënten. Van zowel patiënten als de zorg chefs ontvangen wij veel positieve reacties! De trainingen van Eric-Jan de Smaakman zijn daarmee een echt een aanrader.”

Astrid de Jong

Teamleider Voeding en Catering, Ziekenhuis Rivierenland

Download hier de dagplanning:

inbegrepen:

  • 5 Inspirerende trainingen inclusief een heerlijke lunch, koffie, thee en water.
  • Cursusmateriaal met informatie en huiswerk opdrachten.
  • Persoonlijke begeleiding en ruimte voor persoonlijke feedback en tips, doordat we werken in een groep van maximaal 8 cursisten.
  • Een unieke set kruidenmixen: deze is direct toepasbaar in de praktijk.
  • Een speciale slotbijeenkomst.

Leerdoelen:

  • Werken met smaak en smaakoplossingen voor de doelgroep oncologie.
  • Je bent in staat de theorie toe te passen naar je eigen praktijk. De trainingen zijn zo ingericht dat je verbinding maakt met je eigen organisatie en er gelijk mee aan de slag kunt.
  • Je bent in staat om te werken met het smaakpaspoort.
  • Je kan smaakprofielen opvolgen.
  • Je kan de receptuur van lekkere, gezonde en duurzame voeding voor de doelgroep oncologie opzetten en uitwerken.

Aanbieding

Wie zich nu inschrijft voor deze training ontvangt een set unieke kruidenmixen, naast een uitgebreid Chefpakket ter waarde van minimaal € 50,-.

Early Bird Korting

Schrijf jij je in vóór (datum volgt)? Dan krijg je bovendien € 75,- korting op het inschrijfgeld!

5 trainingen, plaats voor 8!

De trainingen zullen starten in (datum volgt) en worden gegeven op een sfeervolle kooklocatie in de omgeving van Utrecht bij De Heeren van Driebergen. De totale kosten zijn voor een reeks van 5 trainingen.

Ben je geïnteresseerd in deze vakverdiepende training? Wacht dan niet te lang, want om iedereen persoonlijk aandacht te kunnen geven, zijn er maximaal 8 plekken beschikbaar.

KOSTEN

€ 1.500,-

TIJD

9:30-15:30

DATUM

datum volgt

PLEKKEN

08

Na het versturen van je gegevens (een e-mailvenster opent vanzelf), ontvang je een inschrijfformulier. Ben je één van de eerste deelnemers na het insturen van dit formulier, dan ben je verzekerd van een plek.

*prijzen zijn ex. BTW

Deze tevreden deelnemers gingen uw voor in deze training