Inspiratie Kookboek Eten + Welzijn

Inspirerende gerechten van en voor koks van Ziekenhuizen en Zorginstellingen.
Het prachtige Inspiratie Kookboek van Eten + Welzijn, Koppert Cress en Eric-Jan de Smaakman kan nu ook direct online besteld worden.
Dit prachtige kookboek is samengesteld met inspirerende recepten van Eric-Jan de Smaakman en van Chef-koks en koks van maar liefst 14 ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland.
Eten+Welzijn is een onafhankelijk platform, we bouwen aan gezonde en duurzame zorg. Gezondheid en Duurzaamheid gaan over de kwaliteit van leven en de mogelijkheden om die kwaliteit in de toekomst te borgen. Binnen gezonde zorg staan daarom mensen en hun welzijn centraal.

Tijdens het volgen van de trainingen van Eric-Jan de Smaakman zijn deze heerlijke gerechten ontstaan. Naast de receptuur en bereidingswijze tref je dan ook extra informatie aan over de toepassingen van GPS (Geur, Prikkeling, Smaak) in elk gerecht. Hierdoor blinken de recepten uit door smaak, geur, kleur en samenstelling.
Het ultieme kookboek voor de Chef, die meer wil doen voor zijn patiënten of gasten. Of zoals Rob Baan van Koppert Cress omschrijft: “Koken met sterrenkoks uit ziekenhuizen en zorginstellingen.” Koppert Cress
Dit boek is tot stand gekomen in een samenwerking met Koppert Cress, Stichting Eten+Welzijn en Eric-Jan de Smaakman. Wij bedanken iedereen die op zijn eigen manier een bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van dit boek. In het bijzonder alle chefs van de betrokken zorgorganisaties.
Voor bepaalde doelgroepen is het nuttigen van de reguliere maaltijden niet prettig. Hun smaak is veranderd door de behandeling of de fase van hun leven waar zij zich in bevinden. Hier is iets aan te veranderen en dat is een mooie en dankbare uitdaging voor de medewerkers, die het eten en drinken verzorgen voor deze mensen.

Dit fascineerde Eric-Jan Wissink als mens, vanuit zijn beroep als kok en als smaakliefhebber. Begaan met het feit dat mensen veel moeten missen als smaakverlies optreedt, ontdekte hij de wereld van smaak en smaakoplossingen. Door te studeren volgens het GPS-principe, maar ook door veel feeling met de dagelijkse praktijk.
Doordrongen van de grondslagen van smaak en hoe deze te sturen is, ontwikkelde Eric-Jan vanuit de praktijk zijn eigen methodiek. En ziet zo heel veel mogelijkheden om het leven van mensen die minder proeven, of minder kunnen verdragen een stuk aangenamer te maken. Immers, zo luidt zijn mantra: “ETEN MOET VOOR IEDEREEN FIJN ZIJN”
Via de training Smaak en Smaakoplossingen leer je exact hoe je dit kunt oplossen in je organisatie. Door mijn ervaring met deze doelgroepen weet ik, dat je door het volgen van deze training, direct in de praktijk aan de slag kunt en het verschil kunt maken voor jullie doelgroep.

Op voorraad
€ 15.00
Dit fascineerde Eric-Jan Wissink als mens, vanuit zijn beroep als kok en als smaakliefhebber. Begaan met het feit dat mensen veel moeten missen als smaakverlies optreedt, ontdekte hij de wereld van smaak en smaakoplossingen. Door te studeren volgens het GPS-principe, maar ook door veel feeling met de dagelijkse praktijk.
Doordrongen van de grondslagen van smaak en hoe deze te sturen is, ontwikkelde Eric-Jan vanuit de praktijk zijn eigen methodiek. En ziet zo heel veel mogelijkheden om het leven van mensen die minder proeven, of minder kunnen verdragen een stuk aangenamer te maken. Immers, zo luidt zijn mantra: “ETEN MOET VOOR IEDEREEN FIJN ZIJN”
Via de training Smaak en Smaakoplossingen leer je exact hoe je dit kunt oplossen in je organisatie. Door mijn ervaring met deze doelgroepen weet ik, dat je door het volgen van deze training, direct in de praktijk aan de slag kunt en het verschil kunt maken voor jullie doelgroep.


Op voorraad
€ 15.00