Stamppot Andijvie

Ingrediënten:

665 gr. Aardappelen

165 gr. Sjalotten

35 gr. Ongezouten roomboter

200 ml. Warme volle melk

7 gr. Kruidenmix voor Stamppot

400 gr. Verse andijvie, zeer fijn gesneden

kruiden in dit recept

proteïne

2 gram
7,9 %

VETTEN

6,2 gram
24,2 %

Koolhydraten

2 gram
7,9 %

bereidingstijd: 10min

WERKWIJZE:

Snij de sjalotten in stukken van 5×5 mm. Schil de aardappelen en kook deze samen met de sjalotten in crica 20 min gaar. Als de aardappelen gaar zijn, giet je ze samen met de sjalotten af en stamp je alles fijn. Was de verse gesneden andijvie. Verwarm de melk en voeg deze samen met de boter, andijvie en de Kruidenmix voor Stamppot door de aardappel/sjalotmix. Mix alle ingrediënten goed door elkaar en je stamppot is klaar om op te dienen.

Tip: serveer dit gerecht met gebakken spekjes en bijvoorbeeld een gehaktbal.