recept voor nasi
Ingrediënten:
325Â gr. Rijst
100 gr. Hamblokjes
300 gr. Hamlappen of speklappen (fijnsnijden tot dezelfde maat als de hamblokjes)
400 gr. Nasigroenten
175 gr. Taugé
15 gr. Kruidenmix voor Nasi
Zelf Satésaus maken
400Â cc. Water
200 gr. Pindakaas
50 cc. Ketjap
10 cc. Citroensap
1 Teentje Knoflook
1Â el. Bruine basterdsuiker
1 tl. Djahé
kruiden in dit recept
proteïne
2 gram
7,9 %
VETTEN
6,2 gram
24,2 %
Koolhydraten
2 gram
7,9 %
bereidingstijd: 10min
WERKWIJZE:
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Stoom hem goed droog en laat hem afkoelen. Verhit daarna de olijfolie in de pan of een wok. Bak de fijngesneden hamlappen/speklappen gaar, zodat ze zacht zijn. Bak in een andere wok de groenten zonder de taugé beetgaar en voeg de Kruidenmix nasi toe. Zorg dat de kruidenmix goed vermengd is in de groenten. Daarna voegen we de taugé toe en bakken dit mee tot het beetgaar is. Voeg daarna het vlees en daarna de rijst toe en meng dit mooi gelijkmatig. Warm alles nog even goed op in de wok.
Zelf Satésaus maken
Voor de zelfgemaakte satésaus mengen we alle ingrediënten in een steelpan en maken al roerend de saus glad en warm.
Tip: serveer dit gerecht met atjar, kroepoek en gebakken ei of reepjes ei