Mexicaans rundvlees in tortilla’s

Ingrediënten:

8 Stuks Wraps 25 cm (grote variant)

700 gr. Rundvleesblokjes

50 gr. Olijfolie

200 gr. Runderbouillon

50 gr. Uien in blokjes

50 gr. Wortel in blokjes

200 gr. Rode paprika in blokjes

50 gr. Mais

250 gr. Kidney bonen

400 gr. Tomatenblokjes in saus (blikje)

25 gr. Tomatenpuree

25 gr. Rode Wijnazijn

50 gr. Mexicaanse Mix

Voor bij de maaltijd

Zure room, geraspte oude kaas, guacamole en verse komkommersalade

kruiden in dit recept

proteïne

2 gram
7,9 %

VETTEN

6,2 gram
24,2 %

Koolhydraten

2 gram
7,9 %

porties: 8 grote wraps

WERKWIJZE:

Verwarm de olie in de wok of braadpan en bak het rundvlees goudbruin. Voeg de Mexicaanse kruiden en tomatenpuree toe en bak dit even mee. Blus dit af met de rode wijnazijn en laat het iets inkoken. Voeg de runderbouillon en de helft van de groenten toe (zonder de mais) en breng het geheel daarna even aan de kook. Daarna zet je het vuur wat lager en laat je het rundvlees rustig garen. De rest van de groente en de mais voeg je ongeveer een half uur voor het einde toe, voordat het rundvlees helemaal gaar is.

Serveer je rundvleesmaaltijd samen met de wraps, zure room, guacamole en komkommersalade op tafel. Je gasten kunnen nu zelf hun tortilla vullen en naar smaak de bijgerechten toevoegen. Eet smakelijk!

Tip: maak een salade van blokjes komkommer, met een klein beetje mayonaise en azijn en naar smaak wat peper en zout voor een verfrissende toevoeging bij deze heerlijke maaltijd.