Mexicaans rundvlees in tortilla’s
Ingrediënten:
8 Stuks Wraps 25 cm (grote variant)
700 gr. Rundvleesblokjes
50 gr. Olijfolie
200 gr. Runderbouillon
50 gr. Uien in blokjes
50 gr. Wortel in blokjes
200 gr. Rode paprika in blokjes
50 gr. Mais
250 gr. Kidney bonen
400 gr. Tomatenblokjes in saus (blikje)
25 gr. Tomatenpuree
25 gr. Rode Wijnazijn
50 gr. Mexicaanse Mix
Voor bij de maaltijd
Zure room, geraspte oude kaas, guacamole en verse komkommersalade
kruiden in dit recept
proteïne
2 gram
7,9 %
VETTEN
6,2 gram
24,2 %
Koolhydraten
2 gram
7,9 %
porties: 8 grote wraps
WERKWIJZE:
Verwarm de olie in de wok of braadpan en bak het rundvlees goudbruin. Voeg de Mexicaanse kruiden en tomatenpuree toe en bak dit even mee. Blus dit af met de rode wijnazijn en laat het iets inkoken. Voeg de runderbouillon en de helft van de groenten toe (zonder de mais) en breng het geheel daarna even aan de kook. Daarna zet je het vuur wat lager en laat je het rundvlees rustig garen. De rest van de groente en de mais voeg je ongeveer een half uur voor het einde toe, voordat het rundvlees helemaal gaar is.
Serveer je rundvleesmaaltijd samen met de wraps, zure room, guacamole en komkommersalade op tafel. Je gasten kunnen nu zelf hun tortilla vullen en naar smaak de bijgerechten toevoegen. Eet smakelijk!
Tip: maak een salade van blokjes komkommer, met een klein beetje mayonaise en azijn en naar smaak wat peper en zout voor een verfrissende toevoeging bij deze heerlijke maaltijd.
