recept hachee
Ingrediënten:
25 ml. Olijfolie
25 gr. Bakboter
350 gr. Runderlappen in blokjes gesneden
350 gr. Uien in ringen gesneden
8 gr. Kruidenmix voor Hachee
20 gr. Tomatenpuree
15 ml. Balsamico azijn
50 ml. Rode wijn
175 ml. Runderbouillon
kruiden in dit recept
proteine
2 gram
7,9 %
VETTEN
6,2 gram
24,2 %
Koolhydraten
2 gram
7,9 %
WERKWIJZE:
Verwarm de olijfolie en bakboter in de hapjespan. Wanneer de boter goed heet is, bak je het rundvlees en uien hierin in circa 2 min. goudbruin. Voeg de tomatenpuree en Kruidenmix voor Hachee toe. Blus dit af met de balsamico azijn en rode wijn en laat dit in circa 2 min. iets inkoken. Voeg de runderbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat het vlees op een lager vuur rustig garen. Proef de hachee en voeg eventueel naar smaak nog wat zout toe.
Tip:Â het vocht kun je eventueel iets afbinden met aardappelzetmee of een beetje snijkoek.
Vegetarische versie:Â vervang het rundvlees door tahoe of tempeh. de bereidingstijd is dan wel een stuk korter.
