Gestoofde Sukadelappen

Ingrediënten:

5 ml. Olijfolie

25 gr. Bakboter

5 Sukadelappen a 110 gram

5 gr. Kruidenmix voor Rundvlees

voor de jus:

25 gr. Ui in blokjes gesneden

10 gr. Tomatenpuree

Scheutje Balsamico-azijn

25 ml. Rode wijn

150 ml. Runderbouillon

1 blaadje Laurier

2 Kruidnagels

2 gr. Tijm

1 stuk Steranijs

kruiden in dit recept

proteïne

2 gram
7,9 %

VETTEN

6,2 gram
24,2 %

Koolhydraten

2 gram
7,9 %

5 personen

WERKWIJZE:

Verwarm de olijfolie en boter in de pan. Kruid de runderlappen aan beide zijden met de Kruidenmix voor Rundvlees. Bak de runderlappen aan beide zijden goudbruin en haal ze daarna even uit de pan en leg ze op een bord apart.

Jus bereiding:

Bak in de aanwezige boter in de pan de uien aan en voeg daarna alle kruiden en de tomatenpuree toe. Blus dit af met balsamicoazijn en de rode wijn. Verwarm het geheel  en laat het inkoken. Voeg daarna de runderbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

Daarna doe je de sukadelappen weer terug in de pan en gaar je ze in de jus met de deksel op de pan. Test wanneer de sukadelappen goed gaar zijn (ongeveer na 2 uur). Proef het geheel en breng eventueel naar smaak nog wat zout toe.

Tip: de jus kun je eventueel iets afbinden met aardappelzetmeel of een beetje snijkoek. Voor stoofgerechten is het heel belangrijk dat het vocht in de stoofpan blijft om het vlees te garen, plaats daarom altijd een deksel tijdens het garen.