Gebraden Gehaktbal
Ingrediënten:
100 ml. Olijfolie
50 gr. Bakboter
500 gr. Rundergehakt
100 ml. Volle melk
50 gr. Ei
30 gr. Paneermeel
8 gr. Kruidenmix voor Gehakt
2 gr. Zout
voor de jus:
25 gr. Ui in blokjes gesneden
10 gr. Tomatenpuree
Scheutje Balsamico azijn
100 ml. Runderbouillon
1 blaadje Laurier
2 Kruidnagels
2 gr. Tijm
kruiden in dit recept
proteïne
2 gram
7,9 %
VETTEN
6,2 gram
24,2 %
Koolhydraten
2 gram
7,9 %
5 personen
WERKWIJZE:
Doe het gehakt, de volle melk, ei, paneermeel en Kruidenmix voor gehakt in een ruime kom en meng alles goed door elkaar. Maak 5 mooie gelijke ronde gehaktballen en zet deze even apart. Zet de oven aan op 125 graden. Verhit de olijfolie samen met de boter in een koekenpan. Wanneer het heet genoeg is, doe je de gehaktballen in de pan en bakt deze rondom bruin. Als de ballen rondom gebakken zijn, doe je ze zonder boter in een ovenschaal en bak je ze verder gaat in circa 25 min op 125 graden. Nu gaan we met de achtergebleven boter in de pan de jus bereiden.
Jusbereiding:
Bak in de aanwezige boter in de pan de uien aan en voeg daarna alle kruiden en de tomatenpuree toe. Blus dit af met balsamico-azijn en de rode wijn. Verwarm het geheel en laat het inkoken. Voeg daarna de runderbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het nog eens 5 minuten inkoken.
