Gebraden Gehaktbal

Ingrediënten:

100 ml. Olijfolie

50 gr. Bakboter

500 gr. Rundergehakt

100 ml. Volle melk

50 gr. Ei

30 gr. Paneermeel

8 gr. Kruidenmix voor Gehakt

2 gr. Zout

voor de jus:

25 gr. Ui in blokjes gesneden

10 gr. Tomatenpuree

Scheutje Balsamico azijn

100 ml. Runderbouillon

1 blaadje Laurier

2 Kruidnagels

2 gr. Tijm

kruiden in dit recept

proteïne

2 gram
7,9 %

VETTEN

6,2 gram
24,2 %

Koolhydraten

2 gram
7,9 %

5 personen

WERKWIJZE:

Doe het gehakt, de volle melk, ei, paneermeel en Kruidenmix voor gehakt in een ruime kom en meng alles goed door elkaar. Maak 5 mooie gelijke ronde gehaktballen en zet deze even apart. Zet de oven aan op 125 graden. Verhit de olijfolie samen met de boter in een koekenpan. Wanneer het heet genoeg is, doe je de gehaktballen in de pan en bakt deze rondom bruin. Als de ballen rondom gebakken zijn, doe je ze zonder boter in een ovenschaal en bak je ze verder gaat in circa 25 min op 125 graden. Nu gaan we met de achtergebleven boter in de pan de jus bereiden.

Jusbereiding:

Bak in de aanwezige boter in de pan de uien aan en voeg daarna alle kruiden en de tomatenpuree toe. Blus dit af met balsamico-azijn en de rode wijn. Verwarm het geheel en laat het inkoken. Voeg daarna de runderbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het nog eens 5 minuten inkoken.