Recept voor kipfilet
Ingrediënten:
100 ml. Olijfolie
50 gr. Bakboter
5 stuks Kipfilet (Andere soorten kunnen ook kipdijfilet, kippenpoot)
8 gr. Kruidenmix voor Kip
2 gr. Zout
voor de jus:
100 ml. Kippenbouillon
Scheutje Balsamico azijn.
kruiden in dit recept
proteine
2 gram
7,9 %
VETTEN
6,2 gram
24,2 %
Koolhydraten
2 gram
7,9 %
5 personen
WERKWIJZE:
Doe de kip en de Kruidenmix voor Kip in een ruime kom en meng ze goed met elkaar, zodat de kruiden goed verdeeld zijn. Verhit de olijfolie en boter in de koekenpan en bak de kip in 5 min goudbruin aan alle kanten. Doe de kip in een ovenschaal en laat de kip gaar worden in circa 25 minuten op 125 graden.
Jusbereiding:
Blus de boter af met de balsamico azijn en kippenbouillon. Laat de jus iets inkoken. Proef de jus en breng het eventueel op smaak met wat zout en peper.