Recept Bami of Mihoen Goreng
Ingrediënten:
250Â gr. Bami-nestjes, mihoen of noedels
300Â gr. Kippendijfilet (fijngesneden blokjes)
400 gr. Bami groenten of 400 gram naar eigen inzicht en voorkeur
175 gr. Taugé
20 gr. Kruidenmix voor bami en mihoen
Zelf Satésaus maken
400Â cc. Water
200 gr. Pindakaas
50 cc. Ketjap
10 cc. Citroensap
1 Teentje Knoflook
1Â el. Bruine basterdsuiker
1 tl. Djahé
kruiden in dit recept
proteïne
2 gram
7,9 %
VETTEN
6,2 gram
24,2 %
Koolhydraten
2 gram
7,9 %
bereidingstijd: 10min
WERKWIJZE:
Kook de bami of mihoen/noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Spoel deze af en houd ze even apart. Verhit daarna de olijfolie in de wok. Bak de kipfilet krokant en houd deze apart buiten de pan. Bak daarna de groenten, zonder de taugé, beetgaar en voeg de kruidenmix bami toe. Zorg dat de kruidenmix goed vermengd is in de groenten. Daarna voegen we de taugé toe en bakken deze mee tot het beetgaar is. Voeg daarna de kip en daarna de bami of noedels toe en meng dit geheel mooi gelijkmatig. Warm alles nog even goed op in de wok.
Zelf Satésaus maken
Voor de zelfgemaakte satésaus mengen we alle ingrediënten in een steelpan. Maak al roerend de saus glad en warm.
Tip: serveer dit gerecht met atjar, kroepoek en gebakken ei of reepjes ei.