Recept Bami of Mihoen Goreng

Ingrediënten:

250  gr. Bami-nestjes, mihoen of noedels

300  gr. Kippendijfilet (fijngesneden blokjes)

400 gr. Bami groenten of 400 gram naar eigen inzicht en voorkeur

175 gr. Taugé

20 gr. Kruidenmix voor Bami en Mihoen

Zelf Satésaus maken

400  cc. Water

200 gr. Pindakaas

50 cc. Ketjap

10 cc. Citroensap

1 Teentje Knoflook

1  el. Bruine basterdsuiker

1 tl. Djahé

kruiden in dit recept

proteïne

2 gram
7,9 %

VETTEN

6,2 gram
24,2 %

Koolhydraten

2 gram
7,9 %

bereidingstijd: 10min

WERKWIJZE:

Kook de bami of mihoen/noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Spoel deze af en houd ze even apart. Verhit daarna de olijfolie in de wok. Bak de kipfilet krokant en houd deze apart buiten de pan. Bak daarna de groenten, zonder de taugé, beetgaar en voeg de kruidenmix bami toe. Zorg dat de kruidenmix goed vermengd is in de groenten. Daarna voegen we de taugé toe en bakken deze mee tot het beetgaar is. Voeg daarna de kip en daarna de bami of noedels toe en meng dit geheel mooi gelijkmatig. Warm alles nog even goed op in de wok.

Zelf Satésaus maken

Voor de zelfgemaakte satésaus mengen we alle ingrediënten in een steelpan. Maak al roerend de saus glad en warm.

Tip: serveer dit gerecht met atjar, kroepoek en gebakken ei of reepjes ei.