Wie is Eric-Jan?
En hoe is zijn missie ontstaan?

Als kleine jongen was ik altijd al bezig met koken en bakken, dus dat ik graag kok wilde worden lag al vroeg voor de hand.
Na mijn start als leerling-kok en later chefkok bij verschillende restaurants, heb ik de overstap gemaakt naar de instellingskeuken. Ik heb in verschillende functies achtereen volgens heel veel geleerd en ervaring opgedaan in Huis Foreschate in Voorschoten, het Diakonessen ziekenhuis in Utrecht, Stichting ISZ de Brug in Driebergen en het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam.

In mijn laatste functie als Hoofd Voeding van het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam heb ik als pionier in Nederland de start kunnen maken voor het ontwikkelen van smaakoplossingen bij oncologie patiënten. Van verschillende oncologie patiënten kregen we de terugkoppeling, dat de maaltijden niet meer smaakten zoals vroeger.

Door het opstellen van een smaakprofiel en de unieke bereiding door te spelen met de smaken en geuren, werden de maaltijden weer smaakvol en genoten ook deze patienten weer optimaal van hun maaltijd.

Persoonlijke ervaring
Door het schrijven van een uniek kookboekje met smaakoplossingen voor mijn neef, ben ik nog weer verder betrokken geraakt bij oncologie patiënten.
Daar is voor mij mijn missie ontstaan. Eten moet plezier zijn voor iedereen. Ook als je ziek, ouder of beperkt bent. Misschien wel juist dan! Daarom is het mijn missie om als Eric Jan de Smaakman voor te zorgen, dat dit overal in Nederland beschikbaar is.

eric-jan@desmaakman.nl

tel: 06 50 49 83 18

KvK: 65665163