Smakelijk Nieuws 

De training

 

12-2-2020

Succesvolle eerst trainingsdag! Met veel enthousiasme zijn alle deelnemers woensdag 12 februari de Training ‘Smaak een bijzonder geheel’ smaak en smaakoplossingen voor de doelgroep oncologie gestart. Door te leren werken met smaak en smaakoplossingen en deze kennis te gebruiken in het opstellen van recepturen, kunnen we ervoor zorgen dat mensen weer met smaak gaan eten. De  deelnemers leren hoe smaak nu eigenlijk werkt en hoe je smaak kunt gebruiken als smaakoplossing bij smaakhandicaps bij oncologie. Meer kennis over smaak betekent namelijk dat patiënten meer plezier aan eten beleven. Een logisch gevolg hiervan is dat men meer gaat eten waardoor bijvoorbeeld ondervoeding voorkomen wordt. Bovendien haal je véél meer uit de gerechten die je maakt.

 

Workshops voor oncologie patiënten

 

11-2-2020

Echt eten in de zorg? Vorige week dinsdag 11 februari zijn we weer gestart met een reeks van 6 workshops voor oncologie patiënten en hun partners. Deze reeks wordt mogelijk gemaakt door Ziekenhuis Rivierenland RSG Lingecollege. We koken tijdens deze reeks altijd vers en zonder kant en klare pakjes, iedere workshop weten we de deelnemers te verrassen en te verleiden met smaak. Dat deze aanpak werkt is te merken aan de lege bordjes en de glimlach van de deelnemers. Deze glimlach zegt vaak meer dan duizend woorden. Wil jij ook workshops voor de oncologie patiënten? Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

Eric-Jan Taste Solutions gaat verder als Eric-Jan de Smaakman

 

1-10-2019

Per 1 oktober ga ik verder als Eric-jan de Smaakman!

Mijn praktijkgerichte aanpak ‘smaak en smaakoplossingen’ krijgt veel goede recensies bij de instellingen waar ik kwam. Fijn om te horen dat veel mensen die door ziekte of ouderdom smaakverlies ervoeren, weer voeding met smaak krijgen en het eetplezier waar ze recht op hebben.

Nu kreeg ik een mooie bijnaam van getrainde koks en verzorgers die mijn trainingen volgden en mijn zelf ontwikkelde kruidemixen gebruiken. Met trots onthul ik dat die eervolle naam vanaf vandaag mijn bedrijfsnaam wordt.

Compleet met vernieuwde site, huisstijl en verpakkingen gaan mijn kruiden en ik verder als Eric-Jan de Smaakman!

Ken je zorgprofessionals in je omgeving die gasten hebben met smaakverlies en daar een passende oplossing voor zoeken? Dan vind ik het leuk als je me aanbeveelt. Want: Kennis, Kunde en Kruiden: dát zijn de 3 K’s op weg naar eetplezier.

 

Training “Smaak een bijzonder geheel” najaar is begonnen

 11-9-2019

Met veel enthousiasme is de volgende groep cursisten gestart met “Smaak een bijzonder geheel” training smaak en smaakoplossingen voor de doelgroep ouderen, mensen met dementie en cliënten binnen de geriatrie.

Deze training is vooral toegespitst op smaakoplossingen bij ouderen, mensen met dementie & clienten binnen de geriatrie.

Wil jij ook deze workshop volgen? Er staat een nieuwe training gepland voor het nieuwe jaar. De inschrijving voor de nieuwe workshop staat online. En kijk naar de voordelen voor jou als je voor 1 dec inschrijft!

 

eric-jan@desmaakman.nl

tel: 06 50 49 83 18

KvK: 65665163