Kruidenmix voor Nasi

4-6 personen

Ingrediënten:

325  gr. Rijst

100 gr. Hamblokjes

300 gr. Hamlappen of speklappen (fijnsnijden tot dezelfde maat als de hamblokjes)

400 gr. Nasigroenten

175 gr. Taugé

15 gr. Kruidenmix voor Nasi

Zelf Satésaus maken  

400  cc. Water

200 gr. Pindakaas

50 cc. Ketjap

10 cc. Citroensap

1 Teentje Knoflook

1  el. Bruine basterdsuiker

1 tl. Djahé

Werkwijze: 

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Stoom hem goed droog en laat hem afkoelen. Daarna verhitten we de olijfolie in de pan of wok. Bak de fijngesneden hamlappen/speklappen gaar, zodat ze zacht zijn. Bak in een andere wok de groenten zonder de taugé beetgaar en voeg de kruidenmix nasi toe. Zorg dat de kruidenmix goed vermengd is in de groenten. Daarna voegen we de taugé toe en bakken dit mee tot het beetgaar is. Voeg daarna het vlees en daarna de rijst toe en meng dit mooi gelijkmatig. En warm alles nog even goed op in de wok.

Zelf Satésaus maken

Voor de zelfgemaakte satésaus mengen we alle ingrediënten in een steelpan en maak al roerend de saus glad en warm.

Tip: serveer dit gerecht met atjar, kroepoek en gebakken ei of reepjes ei

eric-jan@desmaakman.nl

tel: 06 50 49 83 18