Roerbak Spitskool
Ingrediënten:
50 ml. Olijfolie
100 gr. Champignons in partjes
150 gr. Ui
750 gr. Spitskool fijn gesneden
100 gr. Kookroom
3 gr. Gele Kruidenmix
kruiden in dit recept
proteïne
2 gram
7,9 %
VETTEN
6,2 gram
24,2 %
Koolhydraten
2 gram
7,9 %
bereidingstijd: 10min
WERKWIJZE:
Snij de ui in blokjes van 5×5 mm en de champignons in partjes. Verhit de olie in de wok en fruit hierin de ui en de champignons. Let op: laat ze niet bruin worden. Daarna voeg je de spitskool toe. Wok deze tot het beetgaar is. Vervolgens voeg je de Gele Kruidenmix toe. Roer deze er goed doorheen. Voeg daarna de room toe en kook dit een beetje in, zodat room zich goed mengt door de groente. Zout is niet direct nodig, maar mag natuurlijk naar smaak toegevoegd worden. Eerst proeven, dan pas toevoegen!
Tip: door het wokken blijven veel vitaminen behouden en serveer je een gezonde maaltijd, natuurlijk kun je ook met andere koolsoorten experimenteren, zoals witte of Chinese kool.